miercuri, 13 aprilie 2011

Tocanita rustica de caprioara

Ingrediente
    600 gr carne de caprioara,50 ml ulei de masline,200 gr praz 100 gr telina,2 catei usturoi,100 ml vin rosu,100 gr morcovi,200 gr ceapa,400 gr cartofi,200 gr rosii,1 crenguta de busuioc ,sare si piper
....continuare

Iepure la cuptor

Ingrediente
    carne de iepure(vanat) kaizer 200gr slaninuta 150gr usturoi o ceapa morcov 2 buc sare piper 250 ml vin roziu o cescuta de ulei ....continuare


Medalioane de cerb in aspic

Ingrediente
    600 gr pulpa de cerb,100 gr ceapa,200 gr ciuperci,50 gr unt,100 ml vin alb,30 ml coniac,30 ml ulei,2 foi de dafin,1 pliculet gelatina,sare si piper .....continuare


Marinata (bait) pentru macerare rapida a carnii de vanat

In general,  vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat si la marinat. In cazul in care avem vanat tanar, sau daca avem nevoie sa-l preparam in aceeasi zi in care a fost vanat, atunci in loc sa se puna carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapida)....continuare  


Prepelite la tava

3 prepelite, 50 g unt, foi de vita, 3 felii de slanina, 1 pahar de vin sau supa de oase, 1 lingura de coniac, sare
Curatatul prepelitelor si pregatirea lor se fac la fel ca in reteta precedenta. Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins....continuare


Potarnichi la frigare

Potarnichile, in general, se prepara ca si prepelitele, numai ca, dupa ce au fost impuscate, se tin atarnate intr-un loc racoros, 24 de ore ....continuare


Fazan

Fazanul nu se prepara in ziua in care a fost impuscat. Trebuie tinut cateva zile, mai ales daca este batran, atarnat cu capul in jos, pentru fezandare (fragezire). Durata tinerii la fragezire depinde de varsta fazanului si de temperatura la care se tine .....continuare


Rata salbatica cu sos picant

1 rata, 100 ml ulei, 100 ml vin, 1 lingura de bulion, 1 lingura de faina, ½ lingura de mustar, 100 g ceapa, ½ telina, 200 g castraveciori, 1 foaie de dafin, cimbru, piper, otet, sare......continuare  


Escalop de iepure natur

Pentru 6 portii: 1 kg carne macra de iepure, 100 ml ulei sau 100 g untura, 30 g faina, 30 g bulion, 1 ceasca de vin, sare, piper pisat....continuare


Tocana din carne de porc mistret

Ingrediente:
carne de mistret, ulei, ceapa, pasta de tomate, usturoi, cimbru, ardei gras, bait, patrunjel verde, piper, rosii, vin rosu, sare....continuare 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro