Ingrediente:
2 piepturi de pui, 800 g ciuperci, 4 catei de usturoi (sau dupa gust), 1/2 pahar de vin alb sec, 100 g unt, sare si piper.
Taiati mai intai cubulete pieptul de pui (tertip: o sa-l taiati mai bine daca e partial congelat, asa ca ori nu-l dezghetati complet, ori, daca e „proaspat“, bagati-l in congelator 10-20 de minute). Taiati si ciupercile spalate bucatele, ceva mai mari decat ati taiat carnea, fiindca o sa scada mai mult la foc. Curatati usturoiul si tocati-l sau taiati-l feliute. Incingeti jumatate din unt intr-o tigaie cat de mare (nu la foc maxim, ca nu rezista, si presarati si nitica sare peste el), puneti jumatate din usturoi si ciupercile. Amestecati des si, cand sunt gata (maximum 5 minute), scoateti-le intr-o farfurie. Incingeti si restul de unt, la fel de sarat, si caliti restul de usturoi si puiul, tot asa, amestecand des. Dupa vreo doua minute adaugati si vinul iar, cand aproape e gata, chemati si ciupercile inapoi in tigaie, sa se cunoasca cu carnea. Mai presarati nitica sare, piperati dupa gust, mai amestecati de cateva ori si cu asta basta, soté-ul e gata. Serviti-l imediat, cu o garnitura dupa plac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu