joi, 31 martie 2011
Musaca de Vinete cu Ciuperci
Ingrediente:
2 vinete de marime mijlocie,2 cutii de ciuperci (pot fi si proaspete),1/2kg rosii (poti folosi pasta sau bulion),
o ceapa medie,3 graunte de usturoi,cimbru,marar,250 ml smantana,2 oua,cca 150g cascaval ras,ulei,sare
Tai vinetele rondele subtiri si le pui in apa sarata pt. 15 min. Le scoti, le usuci cu hartie absorbanta si le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie de teflon, in foarte putin ulei.
Oparesti rosiile, le cureti de coaja si le toci marunt. Pregatesti umplutura: cureti ceapa, o speli si o tai marunt, dupa care o pui sa se caleasca intr-o lingura de ulei si 3-4 linguri de apa. Dupa ce a scazut apa, pui ciupercile si rosiile si le lasi sa scada. La sfarsit pui usturoiul zdrobit. Condimentezi dupa propria dorinta.
Intr-un vas termorezistent pui un strat de vinete, umplutura de ciuperci si acoperi cu alt strat de vinete. Deasupra pui smantana ametecata cu cele 2 oua si cascavalul ras.
Se lasa 50 de minute la cuptor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu