marți, 19 aprilie 2011

Gogosari traditionali

Ingrediente:
 3 kg gogosari,400 ml otet,1,2 l apa,2 linguri de sare (nu cu varf),2 linguri miere de albine,4 linguri ulei
boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, foi de dafin,300 g radacini de hrean


Mod de preparare:
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi baitul sa clocoteasca). Scoti gogosarii pe rand intr-un lighean. Umplii cu gogosari borcanele pregatite. Strecori printre gogosari radacini de hrean peste care torni baitzul dat in clocot. Sub borcan, asezi un cutit de inox. Lasi o jumatate de ora, apoi legi cu celofan sau capsezi. Pastrezi in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro