Ingrediente:
400 g cartofi,100 g faina,1 lingurita ulei,1/2 lingurita sare,prune cate se cer,1 lingura pesmet,1 lingura ulei,
zahar,
Mod de preparare
Se face un aluat din cartofi fierti, curatati si dati prin masina, faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa si se framanta pana se face un aluat ceva mai moale. Din el se face un carnat gros de 2-3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare se pune o pruna. Se rotunjesc intre palme; cand sunt toate gata, se fierb in apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se terciuiasca. Se scurg. Se rumeneste pesmetul într-o tigaie, se pun galustele, se dau în acest pesmet si se tin pana se usuca de apa. Se servesc cu zahar pudra. Dupa dorinta, se poate scoate samburele, in locul lui punandu-se o bucatica mica de zahar.
400 g cartofi,100 g faina,1 lingurita ulei,1/2 lingurita sare,prune cate se cer,1 lingura pesmet,1 lingura ulei,
zahar,
Mod de preparare
Se face un aluat din cartofi fierti, curatati si dati prin masina, faina, o lingurita de ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa si se framanta pana se face un aluat ceva mai moale. Din el se face un carnat gros de 2-3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se intind cu mana si in fiecare se pune o pruna. Se rotunjesc intre palme; cand sunt toate gata, se fierb in apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se terciuiasca. Se scurg. Se rumeneste pesmetul într-o tigaie, se pun galustele, se dau în acest pesmet si se tin pana se usuca de apa. Se servesc cu zahar pudra. Dupa dorinta, se poate scoate samburele, in locul lui punandu-se o bucatica mica de zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu