joi, 14 aprilie 2011

Tiramisu cu capsuni

Ingrediente:
500 g capsuni,1/2 lamaie,4 oua,125 g mascarpone,125 g branza proaspata(20% garsime),180 g zahar,
12 piscoturi,cateva tablete de ciocolata pentru decor,

Mod de preparare

Piscoturile se aseaza pe o farfurie. Pe o alta farfurie se aseaza capsunile spalat si curatate de codite, taiate in sferturi, se stoarce peste ele zeama de lamaie si se presara 30 g zahar. Se zobesc apoi cu furculita, nu prea mult. Acest amesteca se pune peste piscoturi. Se amesteca bine ca piscoturile sa absoarba zeama lasata de capsuni. Se da la rece. In acest timp, ouale se separa; galbensurile se freaca cu 120 g zahar, se maesteca bine pana se albesc. Se adauga mascarpone si branza, se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu 30 g zahar. Se incorporeaza apoi in amestecul de mascarpone. Amestecul de capsuni si piscoturi se portioneaza in 4 cupe, se adauga din compozitia de mascarpone iar deasupra se presara ciocolata rasa. Se dau la rece pentru cel putin 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro