Ciorba de burta
Ingrediente:
1 kg burta de vaca,1 kg oase de vaca,2 morcovi,2-3 cepe,2 oua,1 telina,50 g hrean,1 cescuta otet,1 legatura leustean,1 capatana de usturoi,sare si piper dupa gust
Se curata burta si picioarele, dupa care se oparesc si iar se spala cu apa rece si putin otet;
Se pun intr-o oala mare oasele sparte dedesubt si burta infasurata deasupra se toarna 2 l de apa rece si se dau la fiert la foc incet, cu cat mai mult cu atat mai bine, pana se desprinde carnea de pe os, cum se spune (se foloseste cu succes orice oala sub presiune);
Se adauga telina, ceapa, morcovii fara de care nu se poate si piperul;
Cand totul a fiert, se scoate carnea deoparte, se taie burta si carnea in fasii potrivite. Apoi se introduce din nou in zeama si se mai da cateva clocote;
La sfarsit, zeama se raceste si se strecoara adaugandu-i galbenus de ou si smantana;
Se drege totul cu smantana si otet.
Ciorba de burta merge excelent cu extramujdei, otet, ardei iuti, smantana si neaparat leustean tocat pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu