Ingrediente:
1 pui, de 1,5 kg, 10 catei mari (da’ mari!) de usturoi, 1 lingurita de rozmarin, 1 crenguta de cimbru, 2 frunze de salvie, 2 linguri de ulei , felii de paine neagra, sare si piper.
Puiul trebuie curatat sarat si piperat, atat pe dinafara cat si pe dinauntru, apoi introducem in interior 4 catei de usturoi curatati si toate ierburile. Ungem pasarea cu ulei, o punem in tava si, de jur imprejur, asezam cateii de usturoi ramasi, necuratati. Bagam apoi totul in cuptorul incins dinainte si coacem puiul timp de aproximativ o ora si un sfert, la foc potrivit. Cand e gata, il asezam pe un platou si degresam sosul, care va fi servit separat, in sosiera. Alaturi asezati feliile de paine prajite, unse cu pulpa cateilor de usturoi care au fost copti necuratati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu