duminică, 3 aprilie 2011
Sarmale cu carne de porc
Ingrediente:
500 g carne porc,5 cepe,100 g orez,2 verze murate, mijlocii,200 g kaizer,2 linguri pasta de tomate,
1 lingurita cimbru,sare, piper, ulei,
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca apoi cu ceapa calita, orezul spalat, sare, piper si cimbru. Varza se spala si se tine in apa rece daca este prea sarata. Foile de varza se desprind de pe cotor si se taie in doua daca foaia este prea mare, se scoate cotorul din mijlocul foii daca e prea tare. Mijocul verzii nu mai este bun pentru foi, asa ca se toaca marunt si se pune un pat de varza pe fundul vasului, se adauga si bucatele de kaizer. Umplutura de carne se pune pe foaia de varza, se infasoara, avand grija sa nu se desfaca. Se aseaza in vas in straturi succesive, fara spatii intre ele, se mai presara varza tocata marunt si bucatele de kaizer. Deasupra se pune un start consistent de varza tocata. Vasul se umple cu zeama de varza(daca nu este prea acra) sau apa calda. Vasul in care sunt puse sarmalele trebuie sa fie incapator, in asa fel incat dupa ce se aseaza ultimul stat de varza, sa mai ramana spatiu pana la margine, pentru ca la fiert, in prima jumatate de ora, sarmalele se umfla si curge zeama. Dupa ce au dat in fiert se adauga pasata de tomate desfacuta cu putina apa. Se dau la cuptor cateva ore, la foc domol, pana scade zeama, iar orezul a fiert.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu