Ingrediente:
200g rosii in bulion (rosii proaspete daca aveti),200g suc de rosii,1 lingura de ulei de masline,2 catei de usturoi,1 cutie mare de ton,zahar,sare,piper,busuioc,apa,300-400g de paste
Mod de preparare:
Se pune la incins uleiul se adauga rosiile in bulion, sucul de rosii, uturoiul taiat marunt (ca sa fie digest, il taiem pe lung, indepartam mijlocul si il lasam sa fiarba in sos), sare, piper, zahar si apa. Sosul trebuie sa scada la jumatate (cam 1h-1 1/2 h la foc micut). Cand sosul este gata il dam deoparte, adaugam tonul, amestecand usor fara sa sfaramam foarte tare bucatile. Daca tonul este in ulei nu punem si uleiul sau, il scurgem cateva minute. Se mai lasa odata sa dea un clocot.
Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se dau de pe foc se stecoara si se trec imediat sub apa rece ca sa opreasca fierberea lor mai mult. Se pun in sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu