duminică, 3 aprilie 2011

Piftie de porc

Ingrediente:
3-4 picioare,2 urechi,100 g sorici,5 l apa,2 cepe,1 morcov,1 pastarnac,1 radacina de patrunjel,2 capatani de usturoi,sare,

Picioarele, urechile si sorici se oparasc si se curata bine cu cutitul(daca sunt afumate la foc natural), se pun la fiert in apa cu sare. Se strange spuma care se formeaza(focul sa fie domol, apa nu trebuie sa scada). Cand in vas nu se mai formeaza spuma, se adauga cepele, morcovul, pastarnacul, patrunjelul, intregi. Dupa 15 minute se adauga usturoiul pisat. Se lasa toate la fiert, la foc domol, pana cand carnea se inmuaie bine si se desprinde dupa os. Atentie! nu se completeaza cu apa. Zeama se incearca daca este suficient de legata: se ia cu o lingura din oala si se pune putin pe degete si se verifica daca se lipesc sau se pun cateva picaturi pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Daca se intareste, inseamna ca este suficient de fiarta. Carnea se scoate si se aseaza in farfurii adanci, legumele se dau deoparte iar zeama se strecoara si se varsa peste carne. Farfuriile de piftie se dau la rece, unde se pot pastra cateva zile, fie intr-un loc racoros sau in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro