Ingrediente:
50 g icre, -1/4 kg ulei, -1-2 linguri de lamaie, -4-5 linguri apa, -o lingurita rasa mustar
Mod de preparare:
Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat. Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie sau 5-6 picaturi de otet sau o lingurita rasa de mustar, se bat bine cu furculita dupa care incepe turnarea uleiului, ca sa se lege. Nu se pune nici franzela, nici gris, deoarece le denatureaza gustul si aspectul. Substanta acra emulsioneaza rapid uleiul, evitand astfel separarea lui. Uleiul se toarna exact ca si la maioneza, din sticla cu dop subtire, batand incontinuu cu furculita. Cand devin prea tari, se adauga cate o lingurita cu apa rece, care le inmoaie, incorporandu-se mai bine uleiul. Substanta acra le albeste si le face mai pufoase. Treptat se adauga 4-5 linguri cu apa, care le inmoaie si le inmulteste. Se poate pune si ceapa rasa fin, dupa gust. Salata se aseaza pe platou, se orneaza cu masline, cu raze subtiri din gogosari si cu felii de lamaie cu marginea crestata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu