Ingrediente:
pentru 2 tavi aveti nevoie de:
4 kg mere ,1 plic scortisoara,1 pahar zahar(daca merele nu sunt suficient de dulci),1 fiola de esenta de rom Ruff(este mai concentrata),2 plicuri praf de copt stins in otet,1 kg faina,2,5 cani de bors,2,5 cani ulei,1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie,1 praf de sare
Mod de preparare:
Merele de curata de coaja si se rad mare, dupa care se pun intr-o cratita la calit, iar daca nu sunt suficient de dulci se adauga si paharul de zahar, se amesteca sa nu se lipeasca. Dupa ce au scazut putin, se adauga scortisoara si romul; se da de pe foc.
Cuptorul se aprinde si se lasa la incins, timp in care se prepara aluatul pentru foi: intr-un bol se toarna borsul si uleiul, sarea praful de copt si faina in ploaie, cat incape pana se obtine o coca potrivit de tare. Aceasta se imparte in 4, si se intinde cate o foaie de aproximativ 2 cm grosime care sa depaseasca dimensiunile tavii cu putin. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata, turnam o parte din compozitia de mere, si urmeaza alta foaie la fel de mare ca prima.
La margini se prind foile si se ruleaza in interiorul tavii. Se unge cu ulei foaia de deasupra si se da la cuptor pana ce rumeneste.
Dupa aceea, se presara zahar pudra si se lasa sa se raceasca. apoi se indeparteaza marginile din coca si este gata de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu