Ciorba de fasole galbena
Ingrediente:
800 gr fasole galbena pastai,2 morcovi mari,2 cepe albe,3 cartofi albi,1 cutiuta pasta de tomate,2 catei usturoi,1 legatura patrunjel,piper, sare, cimbru
Se pot folosi pastrai galbene deja conservate, la borcan, fierte, sau fasole galbena cruda, care se fierbe in apa cu sare 30 d eminute, pana se inmoaie pe jumatate.
Ceapa si morcovii se curata, se toaca cubulete mici si se calesc in putin ulei incins.
Peste ceapa se puna 1 lingurita delikat, piper, cimbru si fasolea fiarta, se amesteca 2 minute, apoi se adauga apa cat sa le acopere.
Dupa 20 minute de fiert se adauga cartofii, pasta de tomate si usturoiul pisat si se mai lasa 10 minute.
Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat marunt.
Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu