marți, 29 martie 2011

Ciorba de cartofi

Ingrediente:
5-6 cartofi,2 morcovi,2 cepe mari,1 dovlecel,1 mana de mazare,2 ardei grasi,1 hrean mic,1 telina mica,2 linguri bulion (sau pasta de ardei),2-3 linguri suc de rosii,3 linguri ulei,bors,fidea sau taitei de casa,patrunjel,leustean

Ceapa se taie cubulete si se pune la calit in 3 linguri de ulei.
Dupa ce s-a inmuiat ceapa se pun peste ea urmatoarele ingrediente: morcovul dat prin razatoarea mare, dovlecelul taiat cubulete, pumnul de mazare, hreanul si telina date prin razatoare;
Se amesteca cu ceapa si se lasa 2-3 min la calit;
Dupa ce s-au calit, se pune delikat si se amesteca din cand in cand timp de 2-3 min;
Se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete potrivite si 1-2 pahare de apa (cat sa cuprinda legumele);
Se pune un capac si se lasa la inabusit 10-15 min, amestecand din cand in cand;
Se fierbe apa separat;
Dupa ce s-au inabusit legumle, se toarna apa fiarta separat si se lasa sa dea in 2-3 clocote fara capac (aprox 20-25 min);
Dupa ce a dat in clocot, se pune ardeiul spalat si taiat cubulete mici, cele 2 linguri de bulion amestecat cu 2-3 linguri de suc de rosii si se mai lasa 10 min la fiert;
Se adauga praful de bors maggi si cubul de knorr, sare si putin piper dupa gustul fiecaruia.
Se mai lasa sa fiarba 7-8 min dupa care se pune verdeata tocata marunt si fideaua (2 bulgari fidea) sau taiteii de casa.
Se amesteca si se mai lasa inca 7-8 min la fiert cu capacul putin intr-o parte;
Inainte de a se stinge focul, se gusta de sare si de bors. Daca este nevoie se poate adauga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro