vineri, 8 aprilie 2011

Curcan cu ciuperci si smantana

Ingrediente:

4 felii mari de piept de curcan, 4 felii de sunca (de Praga, prosciutto cotto), 4 felii de cascaval, 500 g ciuperci , 1 hasma (sau 1 ceapa mica), 1 catel de usturoi, 400 ml smantana, ½ pahar vin alb sec, 50 g unt, maghiran, faina, sare si piper.

Bateti feliile de carne cu ciocanul, ca sa le mariti si uniformizati. Puneti pe jumatate din fiecare cate o felie de sunca, una de carne, inchideti portofelele (eventual fixati-le cu scobitori), treceti-le prin faina, eliminati excesul si rumeniti-le usor in unt, intr-o tigaie incapatoare, cu pereti inalti, impreuna cu hasma si usturoiul, curatate si tocate. Adaugati ciupercile, taiate felii, lasati-le si pe ele un pic la calit, sarati, piperati, presarati si maghiranul, dupa care stingeti cu vinul (sau cu supa). Cand aproape ca nu mai e sos, turnati smantana si mai fierbeti 5-10 minute, avand grija ca sa nu se lipeasca nimic si totul sa fie bine invaluit in sos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro