miercuri, 20 aprilie 2011

Castraveti murati

Ingrediente:

cca 400-500 gr castraveti mai micuti, sa intre in borcan,2 lingurite boabe de mustar,crengute de marar uscat
o ceapa potrivita,4 catei de usturoi,1 bucatica mica de hrean (cca 5 cm),o lingurita de sare,o lingura de zahar
50 ml otet


Mod de preparare:
 Se taie ceapa solzisori si usturoiul fasiute. Hreanul se taie betisoare. Castravetii se spala bine (i-am spalat in apa cu sare) si li se taie putin cotorul.
 Se aseaza pe fundul borcanului cateva crengute de marar uscat, 3-4 betisoare de hrean, jumatate din solzisorii de ceapa, jumatate din usturoi si o lingurita de boabe de mustar.
 Apoi asezam castravetii in picioare cu cotorul taiat in sus. Printre castraveti mai putem insera crengute de marar. Deasupra punem restul de ceapa, usturoi, hrean, 1 lingurita de mustar boabe, sarea, zaharul, otetul. Turnam apa peste castraveti cat sa-i acopere.
 Inchidem bine borcanul si apoi il punem intr-o oala cu apa si il vom fierbe la foc mediu pana ce castravetii isi vor schimba usor culoarea, devin galbui (10 minute dupa ce a inceput sa fiarba apa). Luam borcanul din oala si il punem pe o tava sau prosop cu capacul in jos, aproximativ 2 ore. Se pastreaza la loc racoros.
 Dupa 2 zile se pot servi. Dupa deschidere se pastreaza la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro