vineri, 8 aprilie 2011

Rasol de vaca cu legume

Ingrediente:
1,200 carne de vaca, 150 g ceapa, 150 g morcovi, 150 g telina, 150 g albitura, sare. Pentru garnitura: 1,500 kg cartofi, 800 g morcovi, 500 g fasole verde conservata, 1 legatura verdeata.

Mod de preparare:

Carnea, taiata bucati mari, se spala si se opareste, se spala din nou si se pune la fiert intr-un vas cu apa fierbinte si sare. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta. Se adauga ceapa curatata si spalata, zarzavaturile curatate, spalate si crestate, piperul boabe. Cind carnea este fiarta se scoate, se portioneaza si se mentine in zeama. Separat se pregateste garnitura: cartofii se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Morcovii fierti se taie felii, se adauga supa si se mai fierb 5 — 10 minute. Fasolea verde conservata se strecoara, se tine sub un jet de apa rece (in strecuratoare) si se fierbe in supa cca 5 minute.Se serveste in farfurie, portia de carne fiarta, alaturi garnitura de cartofi, morcovi, fasole verde, cu verdeata deasupra si putina supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro