joi, 31 martie 2011
Conopida la Cuptor
Ingrediente:
1 kg conopida,150 g unt,3 linguri pesmet,un paharel lapte,sare,piper,4 linguri cascaval ras sau telemea rasa
Conopida se rupe in buchetele, se spala si se lasa o jumatate de ora intr-o cratita cu apa calduta si sare. Apoi, se pun buchetelele la fiert in apa clocotita, se sareaza daca mai este nevoie (conopida a absorbit deja sare) si se adauga laptele.
Dupa ce a fiert, se scot si se aseaza intr-un vas yena, uns bine cu unt. Pesmetul se caleste usor in jumatate din cantitatea de unt, dupa care se presara peste conopida impreuna cu branza rasa.
Se da la cuptor timp de aprox. 15 minute.
Inainte de a se servi se pune peste conopida si untul ramas, topit la foc iute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu