Ingrediente
1kg.vinete
150 gr carne de porc
150 gr. ceapa
20gr faina
50 gr franzela
250 ml suc de rosii
50 gr.pasta de rosii
2 oua
5 catei usturoi
1 leg patrunjel
50 ml. ulei
2 gr. piper
20 gr. sare
Mod de preparare
Cureti bine de pieliti, carnita de porc si o spali sub jet de apa rece si o treci prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in apa si stoarsa bine.
Intr-un bol de sticla mai mare, amesteci aceasta compozitie cu ouale crude, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt.
Urmeaza sa te ocupi putin de carnoasele vinete, care te asteapta cuminti pe masa de lucru ; le spali cu apa rece, le stergi cu un prosop de hartie si le faci un capacel la codita, pentru a-i putea scoate miezul, pana la 1 cm de coaja ( deci, ai inteles: vinetele nu se curata de coaja !)
Vinetele astfel scobite le presari cu sare, le lasi 15 minute pentru a le putea extrage sucul amar si le clatesti cu apa rece, lasandu- le cateva minute la scurs.
Intre timp, pune la calit intr-o tigaie cu ulei incins, ceapa tocata fin, miezul de la vinete si usturoiul tocat fin sau zdrobit in aparat. Lasa- le la racit si apoi toarna- le peste carne si amesteca foarte bine.
Ia vinetele scobite si incepi sa le umpli cu tocatura, dupa care le aseazi intr-o cratita in care ai turnat sucul de rosii, pasta de rosii, cateva picaturi de ulei, coditele de la patrunjel tocate si putina apa fierbinte.
Sfat: Presara cu faina locul unde a fost capacelul, pentru a nu te trezi cu carnea iesita din vanata!
Introdu cratita la cuptor acoperita,pentru ca vinetele sa nu se arda pe deasupra, pentru cel putin 30 de minute.
Daca tot este sezonul carnurilor de porc e buna o variatie de la traditionalii carnati si caltabosi. Bravo
RăspundețiȘtergere