Ingrediente:
un pachet aluat foietaj(800gr)
umplutura de nuca
150gr nuca macinata,50gr ciocolata,25gr unt,esenta rom
umplututa de gem
gem de caise(sau de care doriti) 5 lg,2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)
un ou
Mod de preparare:
Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si piteti folosi orice umplitira doriti
un pachet aluat foietaj(800gr)
umplutura de nuca
150gr nuca macinata,50gr ciocolata,25gr unt,esenta rom
umplututa de gem
gem de caise(sau de care doriti) 5 lg,2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)
un ou
Mod de preparare:
Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si piteti folosi orice umplitira doriti
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu