luni, 28 martie 2011

Ciorba de gulii


Ingrediente:
4 gulii mari,2 morcovi mari,2 radacini patrunjel,1 telina medie,1 ceapa rosie mare,200 ml smantana,3 galbenusuri,1 lamaie mare sau sare de lamaie,sare, piper, vegeta (Delikat), ulei

Morcovii, radacinile de patrunjel, telina, ceapa rosie se curata, se taie cubulete mici si se pun la calit in putin ulei, lasandu-se 708 minute, apoi se adauga putina apa calduta si sare.
Guliile se curata si se taie si ele cubulete mici, care se adauga peste celelalte legume dupa ce acestea au fiert de jumatate.
Dupa ce au fiert legumele se adauga smantana amestecata bine cu galbenusurile de ou, cu oala luata de pe foc si amestecand cu atentie.
Dupa inca 5 minute de fiert se trage oala de pe foc, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust.

Ciorba se serveste fierbinte, optional cu crutoane de paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro