luni, 28 martie 2011

Ciorbe si borsuri

Bors de vita cu ardei gras


Ingrediente:
500 gr carne de vacuta,2 cepe albe, mici,1 morcov mare,1 legatura ceapa verde,1 litru bors de casa,cateva fire de patrunjel,1 telina medie,3 linguri pasta de tomate,2 ardei grasi,4 linguri mazare boabe,sare, piper
Ceapa alba, ardeii, telina si morcovul se curata; ceapa se taie marunt, morcovul, ardeii si telina cubulete si se pun la fiert intr-o oala, in apa cu sare.
Separat se pune la fiert carnea de vacuta, taiata in bucati mici, se spumeaza iar dupa o ora de fiert se scoate si se pastreaza jumatate din lichidul in care a fiert.
In acest lichid se adauga ceapa verde calita, legumele fierte, carnea de vacuta fiarta si mazarea fiarta, iar dupa 10 minute si borsul si pasta de tomate si se mai lasa inca 10 minute la foc iute.
Se opreste focul si se pune verdeata tocata marunt, sare, piper.
Se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute si smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro