Ciorba de salata verde
Ingrediente:
2 salate verzi, simple sau crete,1 ceapa alba, mare,1 legatura ceapa verde,2 morcovi mari,4 rosii medii,paste mici, dupa preferinte,1,2 l bors de casa,4 oua,150 gr costita afumata sau orice alta afumatura,sare, piper, patrunjel
Se in cubulete arinte atat ceapa alba cat si morcovii, iar ceapa verde se toaca marunt, apoi toate se pun la fiert intr-o oala cu apa si putin sare.
Dupa ce sunt de treisferturi fierte se adauga pastele fainoase, iar dupa ce si acestea au fiert se adauga salata verde, taiata fasiute subtiri si borsul de casa.
Se lasa maxim 10 minute la foc mic, apoi se adauga rosiile cubulete marunte, inca 5 minute pe foc.
Se prepara o omleta rapida din oua si costita cubulete si se rupe in bucatele mici, care se adauga in ciorba, impreuna cu patrunjel tocat marunt.
Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu