marți, 29 martie 2011

Ciorba de loboda

Ingrediente:
10 legaturi de loboda mai rosii,4 legaturi de ceapa verde,o cescuta de orez,2 legaturi de leustean
1 litru de bors,sare sau vegeta dupa gust,4 oua

Se spala toata verdeata (loboda,ceapa si leusteanu), loboda dupa ce este spalata si curatata se pune intr-o oala, se caleste impreuna cu ceapa si vegeta in putin ulei;
Dupa ce sunt calite, se pune apa rece pana acopera oarecum verdeata, se spala orezul si se pune in aceasta oala, se lasa la fiert;
Atunci cand orezul a fiert, se pune borsul, dupa ce a fiert cu borsul se bat ouale se pun in oala si se mai lasa un pic la fiert, se stinge focul si se pune leusteanul;
Cui ii place poate face separat ombleta pe care o pune la sfarsit si dupa preferinte se poate pune si slaninuta afumata;
Aceasta ciorba se mananca si cu un ardei iute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro