Ingrediente:
2 cani cu apa plata,1 cana ulei vegetal,1 cana zahar tos,coaja si sucul unei lamai,coaja si sucul unei jumatati de portocala,25 gr drojdie de bere - proaspata,un praf de sare,1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar,un varf de cutit de sofran,un baton de vanilie,faina aprox 1kg.
Pentru umplut:
nuca macinata,coaja de portocala,suc de portocala,zahar vanilat,zahar dupa gust.
Mod de preparare:
Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat.
Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale.
Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un capat, nuca amestecata cu aromele si zaharul.
Se ruleaza foaia cu umplutura in interior, formandu-se un sul.
Se unesc capetele acestuia si se formeaza un covrig, care se rasuceste rezultand un 8.
Se pun 8-urile in tava imbracata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut in tava aprox 1/2 ora.
Se ung cu ulei si se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 de minute.
2 cani cu apa plata,1 cana ulei vegetal,1 cana zahar tos,coaja si sucul unei lamai,coaja si sucul unei jumatati de portocala,25 gr drojdie de bere - proaspata,un praf de sare,1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar,un varf de cutit de sofran,un baton de vanilie,faina aprox 1kg.
Pentru umplut:
nuca macinata,coaja de portocala,suc de portocala,zahar vanilat,zahar dupa gust.
Mod de preparare:
Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat.
Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale.
Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un capat, nuca amestecata cu aromele si zaharul.
Se ruleaza foaia cu umplutura in interior, formandu-se un sul.
Se unesc capetele acestuia si se formeaza un covrig, care se rasuceste rezultand un 8.
Se pun 8-urile in tava imbracata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut in tava aprox 1/2 ora.
Se ung cu ulei si se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu