joi, 31 martie 2011
Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean
Ingrediente:
1-1,5 kg andive,150 g unt,100 g caşcaval,2-3 liguri sos vienez cu hrean (vezi reţeta),pesmet....continuare
Ardei copti cu sos alb
Ingrediente:
1 kg ardei grasi; sos alb: 75 g unt sau margarina, 60 g faina, 500 ml lapte, 100 g brinza telemea, zeama sau sare de lamiie, marar sau patrunjel tocat; 50-100 g brinza telemea sau cascaval ras.....continuare
Ardei Vegetali Umpluti
Ingrediente:
3-4 ardei grasi mari,150 g ciuperci,100 g vinete,100 g dovlecel,100 g orez,2 rosii mari,patrunjel,150 ml bulion,
8-9 linguri ulei masline....continuare
Bame Grecesti
Ingrediente:
200 g. bame,150 g. rosii,100 ml. bors,10 g. ceapa,5 g. faina (o lingurita rasa),15 ml suc de rosii,5 ml. ulei,suc de lamaie,verdeata. ...continuare
Broccolli la Cuptor
Ingrediente:
broccolli,branza (eu am pus mozzarella, branza feliata),delikat,unt,apa pentru fiert ...continuare
Cannelloni cu Ciuperci
Ingrediente:
16 bucati cannelloni
Umplutura:
10 ciuperci marisoare (champignon) 2 cepe mari
4 catei de usturoi
o jumatate de conserva rosii intregi sau bucati...continuare
Cartofi cu Ciuperci si Costita
Ingrediente:
4 cartofi mari
250 gr. ciuperci champignon sau alt tip
130 gr. costita afumata
1/2 pahar vin alb
2 linguri ulei masline
patrunjel
sare si piper ....continuare
Cartofi Taranesti
Ingrediente:
4-5 cartofi
200 g kaizer
2 cepe mari
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei
1 legatura marar
2 lingurite Delikat...continuare
Chiftelute Din Dovleac
Ingrediente:
1-2 buc dovlecel (mai marisori)
3-4 catei usturoi
faina
sare,
piper,
delikat
ulei pentru prajit....continuare
Ciulama de ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smintina, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare....continuare
Conopida la Cuptor
Ingrediente:
1 kg conopida,150 g unt,3 linguri pesmet,un paharel lapte,sare,piper,4 linguri cascaval ras sau telemea rasa...continuare
Dovlecei Umpluti
Ingrediente:
5 dovlecei potriviti,o ceasca orez,1 morcov,1 ceapa,3 linguri suc de rosii,2 linguri untdelemn,1 legatura marar
1 lingurita gris sau pesmet,sare,piper. ....continuare
Dovlecel Pane
Ingrediente:
dovlecel (al meu a fost cam mare),4-5 linguri faina,2 oua,ulei pentru prajit,usturoi....continuare
Fasole Batuta
Ingrediente:
300gr fasole uscata,1 morcov,1 pastarnac,4 ceape,1 lg concentrat de legume,2 lg pasta de tomate,sare,piper...continuare
Fasole verde
Ingrediente:
800 g. fasole verde conservata sau proaspata,1 ardei capia rosu,1 ardei verde,1 ceapa potrivita,1 rosie,
3 catei de usturoi,patrunjel,piper,sare ....continuare
Ghiveci de post
Ingrediente:
1 kg cartofi,1/2 kg dovlecei,1/2 kg morcov,1/4 kg mazare sau fasole verde,1/2 kg rosii,5 cepe mari,1 ardei gras verde mare,1/2 varza alba,o legatura marar,o legatura patrunjel,usturoi,sare,piper,1 foaie de dafin......continuare
Iahnie de Fasole
Ingrediente:
1/2 kg fasole uscata,2 cepe mari,2 morcovi,3-4 catei usturoi,1-2 foi de dafin,,sare,piper,boia........continuare
Mancare de Mazare
Ingrediente:
500 gr mazare ,marar si patrunjel, tocate ,ulei ,4-5 linguri de faina,2 linguri de zahar,lapte,2-3 catei de usturoi,
sare dupa gust ...continuare
Mancare de Praz cu Masline
Ingrediente:
5 tulpini de praz,o ceapa potrivita,o cescuta de ulei,sare,piper,foaie de dafin,masline 300g,
suc de rosii 250 ml,o cesca vin alb...continuare
Musaca de macaroane cu ciuperci
Ingrediente:
500 g macaroane fierte sau taietei lati(fara ou;se pot face in casa),100 ml ulei,200 g mazare,2 morcovi potriviti,500 g ciuperci,1 ceapa mare,5 catei de usturoi,500 g rosii,busuioc tocat marunt,cimbru, 150 g margarina,4 linguri faina,8-10 masline fara samburi,marar,patrumjel,
sare,piper....continuare
Musaca de Vinete cu Ciuperci
Ingrediente:
2 vinete de marime mijlocie,2 cutii de ciuperci (pot fi si proaspete),1/2kg rosii (poti folosi pasta sau bulion),
o ceapa medie,3 graunte de usturoi,cimbru,marar,250 ml smantana,2 oua,cca 150g cascaval ras,ulei,sare....continuare
Orez cu Legume
Ingrediente:
2 morcovi,1 ceapa,1 ardei gras,1 cutie de mazare,2 rosii,cateva fire de patrunjel,sare dupa gust,4-5 linguri ulei,1 cana de orez(200-250 gr),4 cani de apa,1 cub de delicat...continuare
Orez cu prune uscate
Ingrediente:
600 gr prune deshidratate,300 gr orez,100-150 gr zahar,100 ml ulei,coaja de lamaie,un bat de scortisoara,
sare....continuare
Pilaf sarbesc
Ingrediente:
250g orez,2 cepe,4 ardei grasi,4 rosii,sare,piper,patrunjel,100 ml ulei....continuare
Pireu de cartofi
Ingrediente:
500 gr cartofi,100 ml ulei,3 catei usturoi,sare,delikat,apa....continuare
Legume mexicane
Ingrediente : mazare fina, 1 morcov, 1 ardei rosu, 1 ceapa, boabe de porumb, 1 rosie decojita , citeva ciuperci taiate felii......continuare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu