marți, 19 aprilie 2011

Legume si zarzavaturi cu sare pentru ciorbe

Ingrediente:
 1,2 kg de morcovi, 750-800 g pastarnac si/sau patrunjel, 1 telina (radacina), 700 g ardei kapia si/sau gogosar
 5 cepe mari, 5 legaturi verdeturi: patrunjel, telina, leustean, optional o tufa de spanac, 500 g dovlecel
 300 g varza dulce, 400-450 g sare


Mod de preparare:
Curatati si spalati radacinoasele, curatati cepele, dovlecelul de coaja si seminte, ardeii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Taiati cepele in bucati mari, morcovii si albiturile bastonase, dovlecelul in cuburi mari, ardeii si gogosarii bucati mai mari. Varza se taie mare impreuna cu restul verdeturilor.
Dati toate ingredientele prin masina de tocat. Eu m-am saturat sa le toc cu masina si am folosit, pana la urma, un blender (chiar daca este cam micut, dar a mers mai repede).
Dupa ce ati tocat totul, adaugati sarea, amestecati si lasati vreo 30 de minute sa odihneasca pana ce amestecul lasa zeama. Puneti totul in borcane, umpleti-le bine si adaugati deasupra cate o lingurita de sare, frunze visin sau cate o lingura de ulei, apoi strangeti bine capacele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro