Varza dulce cu carne de porc
Ingrediente
1 kg carne de porc ,o varza mare,1 ceapa,1 lingura bulion,3-4 linguri ulei, sare, piper,apa sau zeama de carne
Se pune intr-o cratita ulei, se adauga carnea , se rumeneste putin apoi se pune o cana cu apa si se lasa pe foc, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.Separat, se spala varza, se curata de frunzele vestede, si se taie in fasii subtiri. Cand carnea a inceput sa se inmoaie, se adauga varza, se pune sare, piper dupa gust, si se amesteca bine. Se continua fierberea pana se inmoaie varza. Cand varza s-a inmiuat, se adaugaceapa calita si bulionul subtiat cu apa. Se baga cratita la cuptor, unde se lasa sa fiarba, la foc potrivit, pana scade din lichid si se rumeneste deasupra.
Se serveste calda, cu mamaliguta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu