Fettuccine cu fructe de mare
Ingrediente:
150 gr paste,150 gr fructe de mare,100 ml vin alb,o lingura ulei,2 catei usturoi,o lingurita oregano,
o conserva rosii in suc propriu .....continuare
Rasol de midii
Ingrediente:
1 kg de midii,2 catei de usturoi,piper,cimbru,sare,1 legatura patrunjel verde,1 lamaie,2-3 bucati ,arpagic,1pahar vin alb.....continuare
Midii in sos alb
Ingrediente:
1 kg de midii,1 legatura patrunjel verde,sare,1 ou,25 gr unt,1 lingura faina,1 jumatate pahar cu lapte,1 lingura cascaval ras,1 ceapa,1 l vin alb.....continuare
Scoici umplute
Ingrediente:
2,5 linguri faina,100 gr cascaval ras,3 linguri pesmet,100 gr ciuperci,10 scoici,1,5 pahare vin alb,4 bucati arpagic,1 crenguta cimbru,1 frunza dafin,hatmatuchi,patrunjel verde,100 gr unt,sare,piper,1 ou,1 jumatate pahar supa....continuare
Scoici prajite cu rosii
Ingrediente:
4 linguri de ulei de masline, 2 dl suc de rosii, 1 ceapa rosie, 3 catei de usturoi, 2 cutii de conserva de scoici, 1 buchetel de verdeata de patrunjel, 1 lingurita de sofranel, 1 dl vin (alb), 1 cubulet de concentrat de supa, putina sare....continuare
Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti
Ingrediente:
ulei de masline extravirgin,1 bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget, decojit si ras marunt,2 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt,2-3 ardei iuti rosii proaspeti, fara seminte si tocati marunt,16 creveti-tigru mari, intregi si cruzi, decorticati sau nu,1-2 lamai, dupa gust,1 mana buna de patrunjel cu frunza lata, proaspat, tocat mare,sare de mare si piper negru proaspat macinat,4 felii lungi de ciabatta, rumenite.....continuare
Fructe de mare cu orez si dovlecei
Ingrediente:
200 g orez,2 dovlecei,4 rosii,o ceapa,un ardei gras,300 g fructe de mare asortate,patrunjel verde,sare, piper, curry,50 g margarina.....continuare
Creveti cu paste
Ingrediente:
Doi catei de usturoi, ulei de masline, un pahar de vin alb, paste, creveti, sare.....continuare
Canapele cu crema de crab
Ingrediente:
canapele foitaj (10 buc) , crema de crab 150gr, ulei , ceapa , smantana , suc de rosii , piper alb , sare
Decor: icre de Manciuria/icre negre....continuare
Salata Aristocrata cu fructe de mare
Ingrediente:
file somon , creveti, un rac, scoici, 2 conserve ton, un peste cod, icre negre, porumb, salata verde, bulion....continuare
Raci fierti
Ingrediente:
12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa....continuare
Pilaf de raci
Se fierb racii (circa 25 de bucăţi) în apă cu sare, după ce au fost bine spălaţi. Se lasă să se răcorească, se scurg de apă; se curăţă gâturile, se trage maţuf afară şi se scot carapacea şi stomacul.....continuare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu