joi, 14 aprilie 2011

Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Ingrediente:
ulei de masline extravirgin,1 bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget, decojit si ras marunt,2 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt,2-3 ardei iuti rosii proaspeti, fara seminte si tocati marunt,16 creveti-tigru mari, intregi si cruzi, decorticati sau nu,1-2 lamai, dupa gust,1 mana buna de patrunjel cu frunza lata, proaspat, tocat mare,sare de mare si piper negru proaspat macinat,4 felii lungi de ciabatta, rumenite

Mod de preparare
Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduceti focul si stoarceti in compozitie sucul de la 1 lamaie. Adaugati patrunjelul si inca vreo 2 linguri de ulei de masline. Amestecati si luati de pe foc. Ar trebui sa fi obtinut un sos bun si suculent - gustati. S-ar putea sa mai necesite inca putin suc de lamaie. Asezonati dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro