Ingrediente:
500 g carne tocata,2 cepe,5-6 catei usturoi,2 oua,2 felii groase de paine,100 ml lapte,100 g pesmet,1legatura patrunjel,sare, piper,
Pentru sos:
2 linguri pasta de tomate,1 lingurita otet,1 foaie dafin,25 g faina,sare, piper boabe,
Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in ulei. Carnea se amesteca cu ceapa calita, usturoiul maruntit sau pisat, painea inmoiata in lapte, patrunjelul tocat fin, ouale batute, sare, piper, se amesteca compozitia cu mana pana se omogenizeaza. Se formeaza chiftelutele. Se parjesc in ulei, la foc potrivit, pana se rumenesc. Faina se dezleaga cu putina apa rece, se amesteca cu pasta de tomate subtiata cu apa, 200 ml apa si se pune totul la foc. cand incepe sa fiarba sa pune foaia de dafin, piperul boabe si sarea. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se pun chiftelutele si se fierb la foc domol. Aproape de sfarsit se adauga otetul, se mai da cateva clocote. Se servesc cu piure de cartofi sau simple.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu