duminică, 27 martie 2011

Supe si ciorbe

Supa crema  de telina

Ingrediente: 3 fire de telina cu tot cu radacina, 2 cepe, 2 cartofi, 100 g cascaval, 50 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 l apa, sare.
Mod de preparare: Se curata toate legumele si se spala foarte bine. Telina si ceapa se cresteaza si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii taiati in patru. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trece prin sita desfacandu-se cu putina zeama in care a fiert si amestecand continuu. Intr-o oala curata se topeste untul si se adauga si faina amestecata in laptele incalzit putin in prealabil. Se amesteca si legumele pasate, se potriveste de sare si se lasa amestecul pe foc sa mai dea in cateva clocote. La sfarsit se presara pe deasupra cascaval ras. Se serveste cu crutoane de paine prajita. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro