joi, 31 martie 2011

Ghiveci de post



Ingrediente:
1 kg cartofi,1/2 kg dovlecei,1/2 kg morcov,1/4 kg mazare sau fasole verde,1/2 kg rosii,5 cepe mari,1 ardei gras verde mare,1/2 varza alba,o legatura marar,o legatura patrunjel,usturoi,sare,piper,1 foaie de dafin


Ceapa si ardeiul taiate solzisori se calesc cu o ceasca de ulei.Se adauga in ordine morcovii,cartofii si dovleceii taiati rondele,mazarea(sau fasolea verde taiata bucati) si varza taiata felii.Se pune apa cat sa acopere
zarzavaturile si se lasa la fiert la foc lent acoperit.Cand s-au fiert se pune usturoiul pisat dupa gust,rosiile decojite date prin razatoarea mare,sare,piper si o foaie de dafin.Se lasa sa mai clocoteasca 10 minute si se presara verdeata tocata.
Se serveste cu salata verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro