vineri, 8 aprilie 2011

Tocanita de pui

Ingrediente:

1 pui, de la 300 g ceapa in sus, ½ kg de rosii , marar, patrunjel, sare, ulei, la care se adauga  1 morcov, 1 ardei gras, ½ capatana de usturoi, 1 ardei iute (in lipsa, piper), 1 pahar de vin alb sec, cimbru.

Taiati carnea bucatele, legumele marunt, usturoiul feliute, iar verdeata cat de fin, cu precizarea ca ar fi bine sa scapati rosiile de pielite, iar ardeii (mai ales cel iute) de seminte si vinisoare.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si rumeniti usor carnea pe toate partile. Daca vreti o mancare mai usoara, carnea poate fi fiarta (dar adaugati in oala inca 1 ceapa si 1 morcov), procedeu care prezinta avantajul ca ne va oferi si o foarte buna zeama pentru stins prajeala.
Puneti ceapa, morcovul, ardeiul iute si usturoiul la calit intr-o cratita, in vreo doua linguri de ulei. Sarati, amestecati si, cand incepe sa se inmoaie si ziceti ca a prins gust, adaugati carnea, invartiti de vreo doua ori cu lingura, turnati vinul (sau supa de care vorbeam mai sus), puneti capacul si lasati sa fiarba pana cand se fragezeste carnea si e gata sa cada de pe os (daca-l are!). Adaugati ardeiul gras, cimbrul si, dupa vreo 5 minute, rosiile (acum puneti piperul, daca n-ati folosit ardei iute). Vedeti cat de gros e sosul (aici n-am ce sa va spun, e dupa gustul fiecaruia) si mai puneti ceva lichid daca trebuie. Inca 5-10 minute de clocote mici, pana cand totul e fiert perfect, iar sosul a ajuns la consistenta dorita. In fine, nu va mai ramane decat sa reglati de sare si de iute, sa presarati verdeata tocata (si ceva usturoi suplimentar, daca va place), sa puneti capacul si sa stingeti focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro