joi, 14 aprilie 2011

Scoici umplute

Ingrediente:
2,5 linguri faina,100 gr cascaval ras,3 linguri pesmet,100 gr ciuperci,10 scoici,1,5 pahare vin alb,4 bucati arpagic,1 crenguta cimbru,1 frunza dafin,hatmatuchi,patrunjel verde,100 gr unt,sare,piper,1 ou,1 jumatate pahar supa

Mod de preparare
Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se taie si se arunca partea neagra si se fierb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-un vas, pe foc, cu un pahar cu apa si 50 gr unt, apoi se taie marunt. Se marunteste deasemenea si carnea scoicilor fierte. Se face sosul din 50 gr unt, faina si jumatate pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile. Se adauga un galbenus de ou, sare si piper. Se amesteca sosul cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, intr-un vas pe foc, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile scobite si spalate bine, in prealabil. Se asaza apoi scoicile umplute intr-un vas, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.Se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro