joi, 14 aprilie 2011

Raci fierti

Ingrediente:
 12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa

Mod de preparare
Racii se spală (fiind vii) unul cîte unul, înlăturînd gunoiul sau noroiul de pe corp cu o perie de paie. Pentru aceasta se apucă racul cu degetul mare şi arătător de spinare ca să nu poată să prindă mina cu foarfecele. După ce s-a spălat, se scot intestinele ce se află de-a lungul cozii. Coada racului are trei solzi şi se trage solzul din mijloc. Se aruncă imediat racul în apă clocotită.Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun vreo 2 catei de usturoi, o frunza de usturoi, o frunza de dafin, un fir de patrunjel, o ceapa. Se fierb la foc iute. Cand clocoteste apa, se arunca inauntru racii, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba numai 5 min. dupa ce au dat in clocot. Se racesc in apa in care au fiert. Se servesc pe un platou ornat cu verdeturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro