vineri, 8 aprilie 2011

Pui cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente:

 1 pui (sau echivalentul in pulpe, ciocanele, aripi etc), 500 g ciuperci, 2 cepe, 1 capatana de usturoi (sau dupa gust), 500 g rosii , vin, ulei (sau/si unt), maghiran, patrunjel, sare, piper.

 spalati si curatati totul, apoi taiati puiul bucati, ceapa si rosiile fara pielita marunt, usturoiul feliute si ciupercile daca-i cazul (in doua, in patru sau felii). Puneti, intr-o cratita corespunzatoare, puiul la calit in ulei (sau unt, sau ulei amestecat cu unt), impreuna cu 1 ceapa si ½ capatana de usturoi. Sarati usor, stingeti din cand in cand cu putin vin si inabusiti pana se inmoaie bine totul.
Separat, sotati intr-o tigaie ciupercile, impreuna cu restul de ceapa si de usturoi. Ajutati-le si pe ele cu vreo doua linguri de vin, sarati, piperati si continuati calirea pana sunt si ele gata. Adaugati-le peste carne, impreuna cu rosiile si putin maghiran. Turnati si ceva vin, daca vi se pare sosul rezultat prea gros, fierbeti-le impreuna vreo 5 minute, la foc mic, reglati de sare si piper, presarati patrunjelul, puneti capacul, stingeti focul si vedeti in ce stadiu se afla garnitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro