sâmbătă, 9 aprilie 2011

Spaghete Bolongese

Ingrediente:
400gr spaghete/paste spirale,400 gr carne tocata,2 cepe,2 ardei,1 rosie,1000 gr bulion,sare,piper,ulei


Mod de preparare:
Intr-o oala se pune apa si putina sare si se pune la fiert. Cand a nceput sa dea in clocot se pun spaguetele si se lasa 8-10 min la fiert. Apoi se scurg si se pun sub un jet de apa rece si se lasa la scurs (putem turna putin ulei peste ele ca sa nu se lipeasca una de alta)

Intre timp facem sosul:
Taiem ceapa si ardeiul cat se poate de marunt si se pun la calit intro cratita cu putin ulei incins. Cand s-au rumenit frumos punem carnea tocata si amestecam mereu ca sa nu se lipeasca. Punem sarea si piperul dupa gust. Se lasa la foc potrivit. Cand e aproape gata carnea se pune rosia data prin razuitoare sau taiata foarte marunt. Se mai lasa putin si apoi se pune bulionul. Se amesteca bine si se mai lasa circa 4- 5 minute.
Sosul se serveste deasupra spaghetelor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro