Ingrediente:
450 g de ficatei, 135 g malai, 750 ml de supa de pui strecurata, 75 g unt, 1-2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti, 4 linguri de patrunjel verde tocat marunt, 1/2 lingurita oregano uscat, sare si piper, iar pentru sosul de rosii 600 g rosii curatate de coaja si seminte, maruntite, 1 hasma, 1/2 pahar de vin alb sec, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper, facultativ putin zahar.
Faceti o mamaliga pripita moale din supa, malai si putina sare. Cand e gata, turnati-o intr-o forma rotunda, cu un diametru de circa 20 de cm, unsa cu ulei. Lasati-o o jumatate de ora sa se intareasca, rasturnati-o pe un fund si taiati-o in sferturi, pe care le veti rumeni in unt pe ambele parti.
Curatati ficateii, taiati-i in doua (sau in patru, daca sunt prea mari). Intr-o tigaie, incalziti restul de unt la foc tare si sotati ficateii pana sunt gata. Adaugati usturoiul, patrunjelul si oregano-ul. Mai tineti-i pe foc timp de 2-3 minute.
Pentru sosul de rosii, caliti ceapa si usturoiul in ulei, adaugati vinul si lasati sa fiarba pana cand lichidul este aproape complet evaporat. Adaugati rosiile, puneti un capac si continuati fierberea timp de 30 de minute, la foc moale, amestecand din cand in cand. In cazul in care, la sfarsit, sosul vi se pare acru, adaugati zahar dupa gust. Daca doriti un sos fluid, il puteti mixa sau trece prin sita.
Puneti in sfarsit pe fiecare farfurie cate o felie de mamaliga prajita, turnati deasupra sos tomat si asezati deasupra ficateii. Serviti mancarea calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu