miercuri, 13 aprilie 2011

Prepelite la tava

3 prepelite, 50 g unt, foi de vita, 3 felii de slanina, 1 pahar de vin sau supa de oase, 1 lingura de coniac, sare
Prepelitele se prepara proaspete. Se jumulesc, se parlesc la o flacara, se sterg, se scot intestinele si plamanii care se arunca, oprindu-se numai ficatul care se introduce in prepelita curatata Prepelitele astfel pregatite se asaza intr-o tava unsa cu unt si se introduc in cuptorul incins. Se frig 20-25 min si intre timp, din cand in cand, se stropesc cu sosul din tava, care s-a lasat din ele. Cand sunt aproape gata se sting cu vin, cu o lingura de coniac si cu un pahar de supa de oase. Cand sunt gata, prepelitele se scot din tava, iar sosul se lasa sa scada pana raman cam 5-6 linguri (daca este prea mult sos acesta nu are gust bun). Se servesc pe un platou rotund, cu garnitura de pilaf de orez asezat la mijloc ca o piramida, in jurul caruia se aranjeaza prepelitele (fara slanina), cu pieptii in sus, iar pe deasupra se toarna sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro