miercuri, 13 aprilie 2011

Potarnichi la frigare

Potarnichile, in general, se prepara ca si prepelitele, numai ca, dupa ce au fost impuscate, se tin atarnate intr-un loc racoros, 24 de ore. Daca timpul este friguros se pot tine si mai multe zile. Se curata de pene (se jumulesc) numai in momentul in care se prepara mancarea, altfel se innegresc. Dupa ce se curata de pene, se trec prin flacara, li se scot intestinele care se arunca, oprindu-se numai ficatul. Se sterg bine in interior si pe deasupra, picioarele se introduc inauntru, dupa care se sareaza putin. Pentru frigere se inveleste fiecare cu cate o foaie de vita unsa cu unt si apoi intr-o felie de slanina taiata foarte subtire si atat de lata ca sa cuprinda potarnichea in intregime, dupa care se leaga cu ata. Se frig la frigare sau la cuptor, la fel ca si prepelitele. Inainte de a fi servite se dezleaga de ata si se servesc cu diverse garnituri, sau numai cu pilaf de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro