In general, vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat si la marinat. In cazul in care avem vanat tanar, sau daca avem nevoie sa-l preparam in aceeasi zi in care a fost vanat, atunci in loc sa se puna carnea pentru 2-3 zile la marinat, se pune pentru 2-3 ore la macerat (marinare rapida).
Pentru 2-3 kg de carne de vanat, componentele pentru macerare sunt urmatoarele: 2-3 cepe, ½ telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, ½ lingurita de piper pisat, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de ienibahar, 1 ramura de cimbru, 100 ml vin negru sau rosu si sare
Pasarile salbatice mari, ca gasca, rata, cocorul, lisita se taie in patru fara sa se stearga sau sa se spele carnea. Carnea se sareaza, se pune intr-un vas, se adauga toate componentele, se amesteca, se acopera si se lasa la macerat 2-3 ore sau se tine la frigider 2-3 zile. Cand se scoate de la macerat, carnea se scurge bine de zeama care s-a format. Pentru friptura, carnea se impaneaza cu slanina si cu usturoi. Zeama de la macerat se strecoara si se adauga la mancare cand aceasta este aproape gata si impreuna se mai fierb 5-6 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu