miercuri, 13 aprilie 2011

Escalop de iepure natur

Pentru 6 portii: 1 kg carne macra de iepure, 100 ml ulei sau 100 g untura, 30 g faina, 30 g bulion, 1 ceasca de vin, sare, piper pisat
Carnea pentru escalop se taie in fileuri, cate doua bucati pentru o portie, care se bat putin cu ciocanul de carne. Se presara cu sare si cu piper pisat, se dau prin faina si se prajesc in grasime incinsa pana se rumenesc pe ambele parti. Dupa aceea se scot intr-o craticioara, se adauga putina apa calda, se acopera si se lasa la foc incet sa fiarba 10-15 min. In timpul inabusirii se scutura craticioara ca sa nu se prinda escalopul de fundul acesteia.
In grasimea din craticioara in care s-a prajit escalopul se presara putina faina, se rumeneste putin, apoi se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa. Se da in fiert, se rastoarna peste escalop, lasandu-se sa fiarba impreuna pana ce carnea este gata.
Se serveste cu diverse garnituri sau cu cartofi fierti natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro