1 rata, 100 ml ulei, 100 ml vin, 1 lingura de bulion, 1 lingura de faina, ½ lingura de mustar, 100 g ceapa, ½ telina, 200 g castraveciori, 1 foaie de dafin, cimbru, piper, otet, sare
Dupa marinare rata se taie in bucati care se prajesc in ulei. Se scot bucatile intr-o cratita, iar in uleiul ramas se prajeste ceapa taiata marunt si dupa ce se caleste putin se adauga faina, bulionul si se stinge cu apa calda, apoi se rastoarna peste bucatile de rata prajite. Se adauga castraveciorii curatati de coaja, de seminte si tocati foarte marunt, piperul, foaia de dafin, cimbrul, mustarul si se lasa sa fiarba pana ce carnea este gata. La urma se adauga vinul si se potriveste la gust de sare si de otet, iar in timpul fierberii se adauga zeama de marinata strecurata. Se serveste cu cartofi fierti natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu