vineri, 15 aprilie 2011

Blue Laguna

Ingrediente
Vermut dry alb - o masura, Gin extra dry - o masura, Lichior triple sec - o masura, 3 cuburi de ghiata, o felie de lamie, suc de portocale natural

Preparare
Se pune gheata intr-un pahar inalt, se adauga vermutul si apoi triple-secul; se amesteca, se adauga sucul de portocale, se decoreaza cu lamie.



Cocteil Cu Whisky Si Coniac

Ingrediente
40 g coniac, 80 g vermut, 40 g whisky, 10 g bitter, lamiie, cuburi de gheata
Preparare
Se amesteca bine coniacul cu whisky, bitter si vermut. Se pune la rece.
Se serveste cu o jumatate de felie de lamiie in pahar si cuburi de gheata 



Cocteil De Portocale Si Bitter

Ingrediente
40 gr. suc de portocale, 60 gr. coniac, 10 gr. zahar pudra, 5 g bitter, cuburi de gheata
Preparare
Se amesteca sucul de portocala cu zahar pudra, coniac si bitter. Se da le rece.
Se serveste cu cuburi de gheata in pahar 



Cocteil Din Martini Si Nectar De Piersici

Ingrediente
50 ml martini alb, 100 ml gin, 125 ml apa tonica, 125 ml nectar de portocale (sau piersici), gheata, lamiie
Preparare
Intr-un pahar mare de 400 ml se amesteca toate ingredientele, se pune gheata si se orneaza cu lamiie. 



Cocteil Elixir

Ingrediente
200 gr. vin rosu, 20 gr. coniac, 25 gr. zahar pudra, 50 gr. vermut, 5 gr. suc de lamiie, 10 gr. bitter, cuburi de gheata
Preparare
Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.
Se serveste cu cuburi de gheata in pahar; se bea cu paiul 



Cosmopolitan

Ingrediente
4-5 cl votka, 3 cl triplu sec, 2-3 cl suc de lamaine, 4-5 cl de suc de afine, cirese sau visine
Preparare
Se combina ingredientele in shaker cca. 5 minute, apoi se strecoara prin gheata in paharul de cocktail si se orneaza cu o cireasa glazurata.




Espresso Alexander

Ingrediente
o cana de apa rece, 2 lingurite cafea 1/2 lingurita scortiosara, 4 lingurite lichior crema de ciocolata, 2 lingurite coniac, 2 lingurite frisca rece, ciocolata rasa
Preparare
Se face o cafea espresso din apa si cafea. Se adauga scortiosara si se raceste usor. Se adauga crema de ciocolata, coniacul si se amesteca usor. Se toarna in cesti. Se pune deasupra frisca si se decoreaza cu fulgi de ciocolata rasa.


Garone"scorpio"

Ingrediente
100 ml garone rosu, zahar, 25 ml cinzano, pepsi, o felie lamiie, 4 cuburi gheata
Preparare
Garonele cu cinzano si pepsi se agita si se amesteca cu 2 cuburi de gheata intr-un mixer.
Se serveste intr-un pahar glazurat cu zahar si ornat cu felia de lamiie, adaugindu-se cele doua cuburi de gheata ramase


Marguerita

Ingrediente
4 cl tequilla alba, 3 cl triplu sec, 3 cl suc de lamaie
Preparare
Se amestca in shaker cca. 10 minute. Apoi se pregateste paharul de cocktail astfel: Se tine cu gura in jos si se unge cu o felie de lamaie, apoi se glazureaza gura paharului ca sare. Strecurati amestecul din shaker prin gheata si ornati cu o felie de lamaie. 


Punci

Ingrediente
½ kg de zahar, coaja rasa de la o lamiie si o portocala, sucul de la 2 lamii si 4 portocale, un pahar de rom
Preparare
Intr-un vas emailat, foarte curat, se pune ingredientele si se asaza vasul pe foc mic, se amesteca continuu cu o spatula curata pina cind zaharul se dizolva. Intre timp, se fierbe 1 ½ litru de apa, in care se pune 4-6 pachetele de ceai rusesc sau chinezesc. Se combina cele 2 compozitii si se serveste punciul fierbinte, adaugind dupa gust rom sau zahar. 



Sherry Cobblers

Ingrediente
1 pahar mare de sampanie, 3 pahare mici de vin cu Sherry, 1 pahar mic de vin cu Curacao, 2 linguri de zahar, 4 linguri de ghiata sfaramata marunt, fructe exotice taiate in mici bucatele
Preparare
Pentru 6 persoane, se pune intr-un vas toate ingredientele, se amesteca cu o lingura si se serveste in pahare, impreuna cu un pai de baut. 


Strawberry Fields

Ingrediente
5 capsuni de marime medie, 0.5 ml lichior de portocale, vin spumant sau vin rose, 20 ml suc de portocale, gheata
Preparare
Se taie capsunile si se pun in pahar. Se toarna lichiorul si se umple cu vin spumant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro