Ingrediente
2 vinete, 10 masline verzi umplute cu ardei, 50 ml ulei, sare, 1 ceapa mica.
Mod de preparare
Vinetele se coc bine pe ambele parti. Cand s-au copt se lasa la scurs pe un blat de lemn cateva minute, apoi se curata de coaja, se pun intr-o sita si se trec prin jet de apa rece pentru a indeparata zeama amara. Se lasa la scurs pentru 10 - 15 minute. Separat maslinele se taie rondele fine se pun intr-un bol. Cand vinetele s-au scurs, se pun pe un blat din lemn si se toaca marunt cu ajutorul unui cutit din lemn, se pun apoi peste maslinele taiate rondele, se adauga sare, ulei si ceapa tocata marunt. Salata se amesteca bine pana se omogenizeaza si devine ca o pasta. Se pune pe un platou cu salata verde si se decoreaza cu masline.
Se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu