joi, 14 aprilie 2011

Clatite cu gem sau dulceata

Ingrediente:
200 g faina,3 oua,300 ml lapte,300 ml sifon sau bere,1/4 lingurita de sare,200 g ulei,2 pliculete zahar vanilat,
250 g dulceata sau gem la alegere,

Mod de preparare

Ouale, faina, laptele, zaharul vanilat, sifonul sau berea, se amesteca bine si se lasa 2 ore la rece. Se scoate si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se pune 1 lingurita de ulei intr-o tigaie si se lasa la incins. Se ia aluat cu un polonic mic sau o cescuta de cafea, se toarna peste uleiul fierbinte, se formeaza un strat subtire, intins pe toata suprafata tagaii. Tigaia se pune la foc scazut si peste foaia formata se toarna 2 lingurite de ulei, clatita se va umfla si va creste. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte, se lasa sa se prajeasca. Se pune apoi pe un platou. Se repeta operatia pana se termina aluatul. Foile de clatite se ung apoi cu gem sau duceata si se ruleaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

123Flori.ro