Ingrediente:
375 g nuca,150 g migdale,1 lingurita de scortisoara,1 lingura zahar foarte fin,2 linguri margarina,1-2 linguri ulei de masline,16 foi pentru placinta (aluat de foitaj,
Pentru sirop.
1 ceasca zahar,2/3 ceasca apa,3 cuisoare intregi,3 lingurite zeama de lamaie.
Mod de preparare
Intr-un castron se pune nuca tocata marunt, migdalele maruntite, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei parti egale. Se aseaza o foaie de placinta pe fundul unei tavi unse cu ulei. In mod similar asezam inca trei foi.
Se presara o portie de nuca si migdale, peste care se asaza alte 4 foi se ung si se presara a doua portie de nuca si migdale. La fel se procedeaza in continuare si cu a treia portie de umplutura, peste care se pune ultimul strat de foi unse cu grasime.
Se taie aluatul de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie) si se baga baclavaua in cuptor la un foc potrivit timp de 30 minute.
Intre timp se pregateste siropul. Se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, apoi se da focul mai mic si se fierbe circa 10 minute, fara sa se amestece deloc. Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se taie baclavaua in patrate
375 g nuca,150 g migdale,1 lingurita de scortisoara,1 lingura zahar foarte fin,2 linguri margarina,1-2 linguri ulei de masline,16 foi pentru placinta (aluat de foitaj,
Pentru sirop.
1 ceasca zahar,2/3 ceasca apa,3 cuisoare intregi,3 lingurite zeama de lamaie.
Mod de preparare
Intr-un castron se pune nuca tocata marunt, migdalele maruntite, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei parti egale. Se aseaza o foaie de placinta pe fundul unei tavi unse cu ulei. In mod similar asezam inca trei foi.
Se presara o portie de nuca si migdale, peste care se asaza alte 4 foi se ung si se presara a doua portie de nuca si migdale. La fel se procedeaza in continuare si cu a treia portie de umplutura, peste care se pune ultimul strat de foi unse cu grasime.
Se taie aluatul de-a lungul, in 4 fasii (pana la stratul de pe fundul tavii, care nu se taie) si se baga baclavaua in cuptor la un foc potrivit timp de 30 minute.
Intre timp se pregateste siropul. Se pun ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot, apoi se da focul mai mic si se fierbe circa 10 minute, fara sa se amestece deloc. Peste prajitura fierbinte se toarna siropul rece si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se taie baclavaua in patrate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu